dijous, 3 de juliol del 2008

XXVIè Clar de lluna a Santa Maria de Palautordera


El proper 19 de Juliol es durà a terma a Santa Maria de Palautordera la tradicional marxa nocturna, el Clar de Lluna.

Dades tècniques

Distància: 10Km aproximadament
Sortida: 22:00
Lloc de sortida: Plaça de la Vila
Arribada: Plaça de la Vila

Inscripcions: durant tot el dia a la Fira d'Artesania (XIIa edició). A partir de les 19:00 a la Plaça de la Vila.
Avituallaments: 3 controls durant el camí (aigua, síndria i taronjes)
Serveis: dutxes i vestidors.

Veure recorregut i altres dades tècniques

El perfil del recorregut mostra la pujada suau però constant fins a Santa Magdalena així com la baixada, que en algun punt es brusca i cal anar amb compte.


El Clar de Lluna no es una cursa, és una festa popular en la que hi participen més de 1.700 persones de totes les edats que aprofiten per fer una passejada nocturna uns i una marxa corrents altres.


La sortida de la marxa és a les 22:00 h. de la nit, quan arriba l'antorxa al punt de sortida portada per uns corredors des d'un altre municipi.


La distància total a recòrrer és de 10 Km, sortint desde Palautordera, anant cap a l'Ermita de Santa Magdalena a Mosqueroles, baixant cap a Sant Esteve i tornant cap a la Plaça de la vila de Palau.

Durant el recorregut hi ha diferents controls i avituallaments, el de l'aigua, el tradicional i refrescant de la síndria el de les taronjes i llimones i a l'arribada el tradicional refrigeri i pasta.


Un altre aspecte molt característic i tradicional és la sempra divertida i buscada samarreta de record, on fins i tot moltes persones que no participen a la cursa que s'inscriuen només per tenir una samarreta del Clar de Lluna.


A continuació es mostra un fragment del recorregut. Falta el rastre dels tres últims Kilómetres on des de Can Vilator, ens hem de desviar a la dreta direcció al Circ Cric, baixar fins la Tordera, enfilar cap a Sant Esteve i dirigir-nos al Passeig del Remei que ens conduirà el tram final fins al Carrer Major i Plaça de la Vila.